Zahrada

Cuketová krémová polévka

1 menší cuketa, 1 menší brokolice, slepičí vývar nebo 1/2 kostky slepičího bujónu, 1dl šlehačky, 100 g nivy, pepř čtyř barev (špetka), sůl, na másle orestované lišky a plátky cukety, pár listů rukoly.

 

V 1 l vody vaříte doměkka na širší plátky nakrájenou cuketu, brokolici, přidejte vývar nebo bujon a trochu soli. Tuto polévku můžete různě obměňovat. Lze přidat brambor, pórek, nebo mladou mrkev. Uvařenou zeleninu nechte chvilku schladnout. Vodu slijte asi tak na polovinu. Vše rozmixujte společně s nivou a šlehačkou. Dochuťte a na talíři dozdobte orestovanými liškami, cuketou a rukolou.

Polévku můžete servírovat například do stylových talířů autorky receptu.

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ