Zahrada

Horké višně s grand marnier a vanilkovou zmrzlinou

Kombinace horkých višní a studené, dobré zmrzliny ve vás zaručeně probudí nepoznané.

 

višně, zmrzlina

 

500 g čerstvých vypeckovaných višní (můžeme použít i mražené)

100 g hnědého cukru

200 ml šťávy z čerstvých pomerančů (můžeme použít i pomerančový džus)

30 ml likéru Grand Marnier

1 lžíce škrobu

4 kopečky vanilkové zmrzliny

 

Višně s pomerančovou šťávou a cukrem přivedeme k varu a pomalu společně povaříme asi tři minuty.

Škrob rozmícháme s likérem a přidáme k višním, důkladně rozmícháme a povaříme další minutku. Tím omáčku zahustíme.

Podáváme ihned, tedy ještě teplé, s vanilkovou zmrzlinou.

 

 

Z knihy Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici, kterou vydalo nakladatelství Smart Press 2012.

 

 

Více o knize a autorovi najdete v části Literatura

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ