Zahrada

Kdoulový sýr

Zavzpomínejte na staré časy našich prababiček a zkuste si doma vyrobit cukroví téměř historické.

1 kg kdoulí, 300 g cukru, 30-50 g kyseliny citronové, lískové nebo vlašské ořechy, mandle, rozinky, různé sušené ovoce podle chuti, čokoláda na vaření

Zralé kdoule nakrájejte na menší kousky a vařte v malém množství vody až do změknutí. Potom je rozmixujte a propasírujte přes síto. Přidat můžete nasekané ořechy, na menší kousky nakrájené sušené ovoce atd. Za stálého míchání hmotu zahustěte na mírném plameni. Zahuštění bude dostatečné, až kapka po zchlazení rychle ztuhne. Na plech dejte pečicí papír a hmotu rovnoměrně rozprostřete. Usušte ji v mírně teplé troubě a po usušení nakrájejte na menší kousky. Ty pak můžete ještě máčet v čokoládě.

 

Kdoulový sýr

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ