Zahrada

KOLÁČKY s hruškami a sýrem

 

Vyzkoušejte podzimní chuťovku. Pikantní chuť koláčkům dodá zrající sýr či sýr modrého typu.

 Koláčky s hruškami a sýrem

 

Na 8 koláčků:

na těsto:

300 g hladké špaldové mouky

175 g másla

3–4 lžíce studené vody

na náplň:

2 vejce

150 g tvrdého sýru

1 lžíce mléka

sůl a pepř

3 větší hrušky

1 menší červená cibule

 

1. Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou jej trošku propíchejte.

2. Rozšlehejte vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem, mlékem, solí a pepřem. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a rozkrájejte na kolečka.

3. Sýrovou směs vylijte na těsto, ozdobte hruškou a cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova, asi 30 minut.

 

Převzato z knihy JEZTE ČESKY – rok v naší kuchyni, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

Informace o knize najdete také v sekci Literatura.

 

 

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ