Zahrada

Mentolové bonbonky

Příprava 30 min./ chlazení: 1 hodina/ Sušení dekorace: přes noc/ Počet porcí: 40

INGREDIENCE: 250 ml smetany, 30 mátových lístků, 400 g kvalitní 70 % čokolády, 50 g másla

Na dekoraci: 40 mátových lístků, 1 bílek, 150 g moučkového cukru

 

 

 

Smetanu a mátu dejte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu dejte do mísy. Vařící smetanu přes sítko nalijte na čokoládu a nechejte rozpustit. Poté do čokolády vmíchejte máslo. Směs dejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení stříkejte kolečka. Přes kolečka přetáhněte potravinovou fólii a dnem od skleničky uhlaďte. Nechejte v chladničce ztuhnout.

Připravte si dekoraci. Lístky namočte do bílku a obalte v cukru. Na papíru na pečení nechejte přes noc uschnout. Na každý bonbon dejte lístek máty.

Recept jsme vybrali z knihy Iveta a české sladkosti, kterou vydala Euromedia Group, k. s. – Ikar.

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ