Zahrada

Ořechový chléb

Příprava 25 min./ pečení: 30 minut/ Počet porcí: 2 chleby

INGREDIENCE: 3 vejce, 220 g krupicového cukru, 8 g mleté skořice, 250 g hrubě nasekaných neloupaných mandlí, 260 g hladké mouky + na vysypání plechu, máslo na vymazání plechu

Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce a cukr elektrickým mixérem šlehejte alespoň 20 minut. Tento krok je opravdu důležitý a není vhodné jej ošidit. Do krému zlehka vmíchejte skořici, mandle a mouku. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Směs dejte do cukrářského sáčku a asi 1 cm z kraje sáčku odstřihněte. Na plech nastříkejte dva širší pruhy. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut. Chléb nařežte na šikmé plátky.

 

 

Recept jsme vybrali z knihy Iveta a české sladkosti, kterou vydala Euromedia Group, k. s. – Ikar a jejíž autorkou je Iveta Fabešová.

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ