Zahrada

Rybízová bábovka

1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, 1 vejce, 1 žloutek, 1/2 hrnku červeného rybízu, 1 vanilkový cukr.

V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek. V jiné misce ušlehejte vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijte vše do suché směsi. Smíchejte a přidejte opraný rybíz. Těsto přendejte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečte při teplotě 160 °C asi 45 minut. Do těsta můžete dát místo rybízu i jiné plody, třeba borůvky.


Autorka receptu se kromě vaření věnuje i tvorbě keramických dekorací.

 

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ