Zahrada

SEKANÁ z kapusty

Zdravá podzimní večeře

 Zdravá podzimní večeře

 

Na 4 porce:

300 g kapusty

500 g mletého hovězího masa

1 vejce

100 ml mléka

1–2 lžičky bylinkové soli

pepř

oregano

majoránka

1 lžička plnotučné hořčice

 

1. Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá.

2. Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejlépe rukama, a vytvořte dva stejné bochánky.

3. Vložte obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchněte párátka, aby si udržely tvar. Pečte v troubě při 180 °C do zlatova, asi 45 minut. Podávejte třeba s bramborami.

P.S.: K zahuštění směsi na sekanou můžete použít strouhanku.

 

 

Převzato z knihy JEZTE ČESKY – rok v naší kuchyni, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

Informace o knize najdete také v sekci Literatura.

 

 

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ