Zahrada

Zapékané těstoviny s masem a houbami

400 g mletého masa (směs hovězího a vepřového), těstoviny ve tvaru velkých mušlí, 1 vajíčko, 2 stroužky česneku, 1/2 menší cibule, 1/2 šálku nastrouhané cukety, hrst nakrájených a na másle podušených lišek, sůl, pepř, bazalka, máslo na vymazání pekáčku, plátky cukety na obložení stran, 2 dl smetany, 2dl ostrého kečupu ochuceného pepřem a bazalkou na zalití naplněných těstovin.

 

Maso smícháme s přísadami a naplníme směsí uvařené mušle. Menší pekáček vytřeme máslem, naskládáme do něj naplněné mušle a ještě doplníme cuketou. Podlijeme trochou vody nebo vývaru a 10 minut zapékáme. Pak těstoviny zalijeme směsí smetany, kečupu a koření. Pečeme ještě 35 min. na cca 200 °C. Tímto způsobem můžeme plnit a zapékat hlavičky žampionů, mladých růžovek nebo bedel.

Autorka receptu vyrábí také stylové doplňky a dekorace z keramiky

Fotogalerie

ČASOPIS ZAHRÁDKÁŘ